Slitesterkt og tidløst ulltøy – En perfekt gave til både små og store

Slitesterkt og tidløst ulltøy – En perfekt gave til både små og store - Nordlys of Norway

Vi har vel alle vært der. En kjær venn eller familiemedlem har fødselsdag og vi aner ikke hva vi skal finne på å kjøpe til dem. Enten er de vel etablerte med alt de trenger fra før av, eller rent bare generelt vanskelige å finne på gaver til. Da er det nærliggende å ty til internett, men ender bare opp med å sitte og søke på all verden krimskrams uten egentlig å komme noe nærmere en løsning.

Heldigvis finnes det en gave som er like velegnet til et dåpsbarn som til en 90-åring, og er den først gitt kan den enten tilpasses senere bruk, eller gå i arv. Vi snakker om ulltøy.

Arvegods

Klær av ull har vært kjent i uminnelige tider, og det antas at allerede steinaldermenneskene benyttet seg av dette materialet i klærne sine. Ull har den unike egenskapen at det holder en varm under tilnærmet alle forhold, det er solid, og kan produseres i stort sett alle mulige varianter og mønstre.

I det vi i dag kaller «gamle dager» var det vanlig at ulltøy gikk i arv fra foreldre til barn, eller fra eldre søsken til de yngre etter hvert som de vokste til og klærne passet, og med den rette behandlingen kunne ulltøy holde i hundrevis av år før det ble så utslitt at det ikke kunne gjenbrukes mer. Men da trevlet man opp de trådene som fortsatt kunne brukes og lagde nytt garn, som igjen ble til nytt ulltøy.

Også i dag

I dag er det vanligste ullplagget man har gjennom livet gjerne en bunad, og også disse går ofte i arv gjennom generasjonene. Dette praktiske ullplagget brukes hovedsakelig ved spesielle anledninger som for eksempel 17. mai, og kan tilpasses kroppen etter hvert som man vokser. Mange har fått bunaden sin i konfirmasjonsgave, men beholder den gjennom hele livet inntil en yngre generasjon overtar den til sin konfirmasjon.

Men det stopper ikke der, for hvem har vel ikke på et eller annet tidspunkt eid enten en Mariusgenser eller lusekofte, kanskje arvet fra et eldre medlem i søskenflokken.

Gaven som passer for alle

Derfor er ulltøy fortsatt en ypperlig gave til stort sett hvilken som helst anledning, da det vil være en gave som med den rette behandlingen varer i generasjoner. Allerede spedbarn vil ha stor glede av ulltøy, da de tilbringer mye tid ute i barnevognen og trenger riktig påkledning for ikke å fryse. I Norge er det tradisjon for at selv de yngste barna tidvis står ute selv om vinteren, og da er påkledningen viktig.

Blant de litt eldre barna er ullkledning nyttig, spesielt hvis de tilbringer mye tid utendørs. Er de spesielt aktive og tilbringer mye tid i skog og på fjellet, kanskje på ski, er ull tilnærmet en nødvendighet for å holde varmen.

I voksen alder er ull populært både av hensyn til moteriktig anseende og fordi det varmer, og mange foretrekker ulltøy av de samme årsakene. Dessuten har ulltøy vist seg å være en god investering til garderoben, da det er slitesterkt og har lang holdbarhet. Ulltøy kjøpt i år vil ha de samme egenskapene flere tiår frem i tid, og selv om motebildet skulle endres vil det fortsatt ha sin plass i historien.

Mange fordeler

Velger man derfor å gi en gave bestående av ulltøy oppnår man mange fordeler. Ikke bare er det varmt og pent å se på, det er slitesterkt, tidløst og kan gå i arv. Dersom man så også kjøper hos en anerkjent forhandler av ulltøy vil man få gode garantier og reklamasjonsrett på klærne, og det kan enkelt byttes dersom det ikke passer eller faller helt i smak hos mottakeren.

Man kan derfor trygt konkludere med at ulltøy er en sikker vinner som gave, helt uavhengig av alder, kjønn og bruksområde for mottakeren.

Trenger du ulltøy?

Å handle i vår nettbutikk er trygt og sikkert, og vi yter vårt aller beste for at du som kunde skal bli fornøyd med både produkter, priser og service. Klikk her for å se alle våre ullprodukter. Vi ønsker deg en riktig god handel!